Bøger / faglitteratur / vejledninger

Så søg det job - og få det! : en håndbog for kvinder om jobsøgning


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 18. okt. 2011

Jobsøgende kvinder er målgruppen, hvad enten de er i arbejde eller er ledige for tiden og ligegyldigt hvilket karriereniveau, de søger job på.

Hvorfor der er brug for en jobsøgningsguide særligt for kvinder forklarer Birgitte Baadegaard - firmaindehaver og coach - i indledningen. Kvinder har en formidabelt udviklet evne til at være i venteposition. Tålmodighed kan være en dyd, men den kan også være en hindring, når det gælder jobsøgning, hvor vi venter til der er et stillingsopslag på et job, som forventeligt passer til vores profil. Så sender vi en ansøgning og venter på indkaldelse til samtale og så fremdeles. Det er bogens hensigt at animere os til være være mere proaktive i alle faser af jobsøgningen. Læseren bliver coachet igennem disse faser. Forfatteren trækker på sine erfaringer fra jobsøgningskurser for kvinder, hvor hun har haft en meget høj succesrate med sine kursister. Kvinder skal lære at minimere ventetiden, de skal henvende sig personligt, bruge telefonen, sende uopfordrede ansøgninger og rense sin kommunikation for de værste beskedenheder. Bogen har mange gode cases til illustration af mulighederne.

Jobsøgningsbøger ser vi jævnligt, men ikke specifikt for kvinder. Derimod findes en række bøger om kvinders muligheder på arbejdsmarkedet som fx Kvinde, kend din karriere, 2010, der er henvendt til kvinder, der vil opad på karrierestigen.

En dejlig, solidarisk jobmanual til kvinder, som med velrettede spark animerer os til ikke at sætte vores lys under en skæppe.