Bøger / skønlitteratur / roman

Så tilspørger jeg dig


Beskrivelse


En kriseroman fra nutidens Danmark. Ægteparret Bülow er ved at gå fallit med deres isenkræmmerforretning, som udviklingen forlængst har overhalet. Men kærligheden til hinanden har de dog intakt, og med den vælger de den ultimative løsning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2018

af

af

Helle Winther Olsen

d. 2. mar. 2018

Tiden og opsvinget er løbet forbi den før så centrale isenkræmmerbutik i byen. Kan ægteparret Hans Henrik og Karen Margrethe undgå at gå ned - sammen med deres butik? En kriseroman fra nutidens Danmark - især for et ældre læserpublikum.

Tiden, udviklingen og det økonomiske opsving er løbet forbi ægteparret Hans Henrik og Karen Margrethe i deres isenkræmmerbutik, der før i tiden tilbød dem en førende plads i byens handelsliv. De evnede ikke den nødvendige omstilling, og på fallittens rand lurer nu den totale deroute sammen med skylden og skammen. De reflekterer over deres liv og ikke mindst deres kærlighed til hinanden, for den ejer den kantede, tavse mand uforandret til sin livlige kone. Tilbage er nu kun den ultimative beslutning at gå i døden sammen.

Bogen fortælles sympatisk og i beskrivende stil med tilbageblik på parrets fælles historie - i et letlæst, stilfærdigt sprog. Den vil tiltale knap så læsevante ældre, som til en vis grad kan identificere sig med følelsen af at udviklingen suser forbi, men som også skal acceptere bogens præmis, at den ultimative og logiske konsekvens af parrets kærlighed er at vælge døden sammen.

Ægtepars fælles selvmord - men med en helt anden baggrund - skildres også i En ganske særlig kærlighed, mens stilfærdige liv i provinsen skildres mere komplekst af forfattere som Vibeke Marx og Knud Sørensen.