Bøger / faglitteratur til børn

Sådan fandt vi Titanic


Beskrivelse


Baggrunden for drømmen om at finde vraget. Skibets konstruktion, indretning, passagerne, selve rejsen fra start til kollisionen samt vragfundet. Med en tidstavle.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Søren Roth

d. 19. dec. 2018

Ballard var leder af ekspeditionen der fandt vraget af Titanic i 85 og igen i 86 udforsker og fotograferer vraget fra en ubåd i 3800 meters dybde. Det er en meget personlig og oplevelsesrig fortælling forfatteren giver. Der lægges ud med hans videnskablige og interessemæssige baggrund, hvorefter han fortæller Titanics historie fra tegnebrædt til jomfrurejsens endeligt. Ballard personificerer denne del af fortællingen med nogle overlevende børns oplevelser. Langt over halvdelen af bogen handler om hans ekspeditioner, den afsluttes med en forklaring på, hvad der skete da skibet gik ned, samt en efterskrift som afslutning på børnenes erindringer. Bogen er udstyret med ordliste og en tidstavle for forliset. Det er en meget spændende og informationsrig bog med let forståelige forklaringer. Ballards store interesse for sagen går tydeligt igennem oversættelsen. Godt halvdelen af bogen er illustrationer - fotos og tegninger i s/h og farve, mange er kun stemningsskabende, men de flesteer informationsrige og anskueliggør teksten fint, sammen med den tospaltede tekst udgør de et fint lay-out. Bogen dækker et hul i børnebibl. og kan læses fra godt 12 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Hans Pedersen (skole)

d. 18. dec. 2018

Om natten den 14. april 1912 ramte passagerskibet R.M.S. Titanic et isbjerg i Nordatlanten. 3 timer efter forsvandt skibet, der ikke kunne synke, og med det 1500 mennesker i dybet. Enkatastrofe, der stadig næsten 90 år efter huskes og pirrer menneskers tanker og nysgerrighed, bl.a. Dr. Robert Ballards, der i 1985 finder Titanics vrag og her beretter om det dramatiske gensyn medkæmpeskibet. Første del af bogen giver baggrunden for Ballards drøm om at finde vraget. Anden del beskriver skibets konstruktion, indretning, passagererne - nogle navngivne - og selve rejsen fraSouthampton til kollisionen med isbjerget. Tredie del fortæller om selve vragfundet 3800 meter under havets overflade. Bogen er skrevet i et levende og interessevækkende sprog - fremragende oversatfra engelsk af O.S. - Der er et fint samspil mellem teksten og de mange illustrationer, hvoraf især skal fremhæves gamle fotos fra 1912, sammenstillet med fotos taget på havbunden i 1986! Bogen harordliste, tidstavle ogbilledfortegnelse. Kan selvlæses fra 12 år. Forsideillustrationen af det stolte skib vil få mange til at række ud efter bogen. De, der især er interesseret i selve forlisetkan herefter gå til Wolf Schneiders Titanic fra 1987.


Information

d. 7. dec. 1989

af

d. 7. dec. 1989


Tidsskrift for søvæsen

Årg. 161, nr. 2 (1990)

af

Årg. 161, nr. 2 (1990)


Københavns havneblad

årg 42, nr 10 (1989)

af

årg 42, nr 10 (1989)