Bøger / faglitteratur

Sælg bedre : dig selv og dine idéer


Beskrivelse


Første halvdel beskriver, hvordan man sælger sig selv. I en række afsnit gennemgås udseende, humør, smil, energi og begejstring samt grundlæggende råd og små fif. I 2. del beskrives selve salget, opstilling af salgsplan m.m.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jette Landberg

2007

Bogen henvender sig til alle, der har brug for at sælge et produkt, en idé eller sig selv ved fx en jobsamtale. Den er lettilgængelig, men man skal arbejde systematisk med de forskellige øvelser og repetere dem med jævne mellemrum.

Forfatteren er uddannet frisør og slog igennem som sælger af Carmen Curlers i 1960'erne. Han har prøvet salgsarbejdet fra grunden, og man får en række nyttige råd. Første halvdel af bogen er koncentreret om, hvordan man sælger sig selv. I en række afsnit gennemgår forfatteren udseende, humør, smil, energi og begejstring. Vi får grundlæggende råd og små fif, som fx at huske folks navne uden at bruge dem hele tiden, at blive en god lytter, at vække tillid osv. Alle ret banale råd, men alfa og omega for et godt salg. I 2. del beskriver han selve salget, opstilling af salgsplan osv.

Vi har en del andet om salg, Kunsten at sælge af Peter og Jens Hindkjær er netop udkommet. Den indeholder flere af de samme tanker, blot på et vanskeligere niveau med flere fremmedord. Unmacks bog er helt nede på jorden, men den kan ind imellem virke lidt gammeldags med sin vægt på dørsalget, selvom man kan overføre denne salgssituation til andre fora som fx jobsamtalen. Den kan bedst sammenlignes med Harry Motors bøger, hvor Succes som sælger udkom i starten af 1980'erne.

Man får en række fornuftige råd, som kan bruges i en mange situationer udover det rene salg, men historierne fra forfatterens virkelige verden har et lidt gammeldags præg.


Jyllands-posten

d. 5. dec. 2007

af

af

Henrik Ørholst

d. 5. dec. 2007