Bogen forsøger at give et samlet bud for fagdidaktikken i samfundsfag. Henvender sig til lærerstuderende, og til samfundsfagslærere i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne.
Det pointeres at samfundsfag er alle vegne. Bogens omdrejningspunkt er samfundsfag, som det ser ud i folkeskolen i dag. Bogen er inddelt i to dele. Første del indeholder fx noget om elevforudsætninger, undervisnings- og arbejdsformer i faget og demokrati som et normativt fundament. Anden del indeholder fx noget om indholdsområder i faget fx politik og demokrati, internationale forhold og EU, økonomi og sociale og kulturelle forhold. Hvert af bogens kapitler afsluttes med arbejds- og diskussionsspørgsmål, der kan benyttes til individuelle refleksioner og som udgangspunkt for studiearbejde i grupper.
En god og vigtig bog, som helt sikkert vil blive taget godt imod. Bogen er velskrevet og let tilgængelig, hvilket bl.a. skyldes de mange gode afsnits- og kapitel-inddelinger, der gør at bogen er nem at navigere i. Kapitlet om undervisnings- og arbejdsformer er værd at fremhæve - her sættes der fx fokus på problem- og projektorienteret undervisning herunder case-baseret undervisning. Der er løbende gennem bogen indsat gode og relevante figurer fx OECDs læringskompas for 2030 og Doughnut-modellen.
Bogen kan relateres til Fagdidaktik i samfundsfag.