Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Samira, den spytter!


Beskrivelse


Zaki og Samira besøger Nick. Han har hele stuen fuld af terrarier med slanger. Den ene er en spyttende kobra. Hvis den rammer én i øjet, kan man blive blind. En dag slipper den løs.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 18. juli 2016

Fire lette bøger på lix 9-14 for læselystne børn mellem 7 og 9 år. Oplev en meget vred pige gå amok i en gravko, jagten på en flugtbilist, en spyttende giftslange eller en vikartime, hvor alt går galt.

I bøgerne følger vi en ganske almindelig 3. klasse i Danmark. Vi følger elevernes hverdag og oplevelser fortalt gennem de to børn Samira og Zaki, som er centrale figurer i alle bøgerne. Teksten er sat med en stor typografi og med højst 10 linjer pr. side. Teksten suppleres af håndtegnede illustrationer lavet af Anna Margrethe Kjærgaard.

Det er fire lette bøger, som nok skal finde sine læsere. Historierne er meget hverdagsagtige og alligevel spændende, og alle kan relatere til bøgernes univers og personer.

Der findes mange letlæste hverdags-fortællinger. Vil man læse mere, kan serier som "Sara serien" og "K for Klara" anbefales eller forfatterens serie om drengen Faruk, fx Faruk og pige-banden.