Bøger / skønlitteratur til børn / roman

San Philipo skatten


Beskrivelse


Reginald Trevena er ud af en gammel sømandslægt, så da der en dag kommer et brev, der sætter ham og hans far på sporet af en sunken skat, er de klar til at tage på skattejagt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2019

af

af

Lars Larsen

d. 17. sep. 2019

Spændende roman fra 1916 om 16-årige Reginald Trevenas oplevelser på en farefuld jagt efter en gammel guldskat, som ligger gemt på en ø i Stillehavet. For 12-15 år.

Reginald Trevena bor i fiskerbyen Polruan i Cornwall sammen med sin far og onkel. Han er ud af en gammel engelsk sømandslægt, så da der en dag kommer et brev, der sætter dem på sporet af en sunken skat, er de klar til at tage afsted for at finde skatten. Det bliver en spændende og farefuld rejse, hvor de bl.a. må kæmpe mod kannibaler, en kæmpekrabbe og svindlere, der også er ude efter den sunkne skat. Kapitlerne er på mellem 6 og 10 sider og mange af siderne er forsynet med noter og ordforklaringer. Bogen er sparsomt illustreret med gengivelser af gamle tabeller og tegninger.

Historien er spændende og fuld af dramatiske og farefulde situationer. Den er let at læse. Kapitlerne er overskuelige og Reginald beretter levende om livet til søs og alle de farlige situationer. Illustrationerne ser ud til at være lidt utydelige genoptryk fra en gammel udgave af romanen.

SkatteøenKatakombens hemmelighedDen opdagelsesrejsende (Ved Birgitte Brix) er selvfølgelig oplagt, Katakombens hemmelighed og Den opdagelsesrejsende er også spændende bøger om jagten på gemte skatteSkatteøen (Ved Birgitte Brix) er selvfølgelig oplagt, og Den opdagelsesrejsende er også spændende bøger om jagten på gemte skatteSkatteøen (Ved Birgitte Brix) er selvfølgelig oplagt, Katakombens hemmelighed og er også spændende bøger om jagten på gemte skatte.