Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Sand - strik med inspiration fra stranden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2017

af

af

Laura Michelsen

d. 1. feb. 2017

Strikkeopskrifter med inspiration fra stranden til øvede strikkere, der er vant til at læse detaljerede opskrifter og diagrammer.

Strikdesigner Katrine Wohllebe har været en tur ved stranden med sin veninde og ladet sig inspirere af blandt andet bølger og blåmuslinger i dette nye strikhæfte, der rummer seks opskrifter på tørklæder, bluser, trøjer og nederdele. Både farver og mønstre er inspireret af naturen ved stranden. Sidst i bogen findes oplysninger om garnkvaliteter, farver og en forkortelsesliste.

Modellerne er smukke og i nordisk stil med naturfarver. Opskrifterne er ikke for begyndere men kræver strikkeerfaring. De er med bogens egne ord fulde af "fine detaljer, usædvanlige konstruktioner og spændende strukturer". Der er med andre ord udfordring til øvede strikkere at hente. Bogen er gennemillustreret med fine farvefotos af modellerne taget ved vandet naturligvis.

Opskrifterne vil tiltale fans af blandt andet strikdesigner Annette Danielsen, som også ynder at tematisere sine strikkebøger og bruge naturen som inspiration.