Bøger / faglitteratur / erindringer

Sangen har lysning : livet med min hjerneskadede mand


Beskrivelse


Forfatterens beretning om hvordan det er at leve og dele hverdag med en hjerneskadet ægtefælle, om at være pårørende, om kærlighed og ensomhed, om ligeværdighed på trods af personlige forandringer og om de modsatrettede følelser, som er ved at vælte de pårørende omkuld.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2016

af

af

Laura Michelsen

d. 29. mar. 2016

Personlig og bevægende beretning om livet med en hjerneskadet ægtefælle, som alle i en lignende situation vil kunne spejle sig i og finde trøst, håb, mod og styrke i.

Birthe fortæller om ulykken, der for 20 år siden ændrede hendes og Asbjørns og deres families liv for altid. Asbjørn kørte galt på motorcykel og overlevede, men med svære hjerneskader. Vi følger det 13 måneder lange forløb på hospitalet med skiftevis håb og modløshed, men mest håb. Vi kommer helt tæt på familien og får lov at se med i breve og dagbogsoptegnelser. I parallelle flashbacks fortæller Birthe også hele historien om, hvordan hun og Asbjørn mødte hinanden, blev forelskede og fik et liv sammen. Bogen falder i to dele. I anden del er Asbjørn kommet hjem fra hospitalet, og han og Birthe skal have en tilværelse til at fungere på nye præmisser. Igen kommer vi helt tæt på og læser med i dagbogen, hvor Birthe noterer sejre og udfordringer. Asbjørn bliver aldrig sig selv igen, men kan i dag tale og synge, som parret holder meget af. De holder også foredrag sammen om deres situation.

En bevægende og stærkt personlig beretning, der ikke bliver for privat, men vedbliver at være relevant, dog primært for andre i en lignende situation. Historien er lige så meget en livsbekræftende kærlighedshistorie, som det er en tragisk ulykkeshistorie. Kærligheden lyser op fra siderne i den, og den er fortalt i et enkelt, hverdagssmukt sprog.

En lignende titel er Det handler også om mig fra 2007.


Kristeligt dagblad

d. 3. maj 2016

af

af

Doris Ottesen

d. 3. maj 2016