Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sara bliver bortført


Beskrivelse


Sara skal på weekend hos sin libanesiske far. Han bortfører hende til Libanon, hvor hun ikke er glad for at være. Hun vil hjem til Danmark igen. Mon det lykkes for hende?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2013

af

af

Vibeke Axelsen

d. 10. juni 2013

Bogen er nr. 47 i serien Let-krimi. Den er mærket "gul", dvs. mellemsvær at læse. Den kan læses af børn fra ca. 10 år, men indholdsmæssigt egner den sig bedst fra ca. 12 år.

Forfatteren er kendt af målgruppen. Hun har skrevet mange bøger for børn og mange spændingsbøger i denne serie. I denne fortæller Sara - ca. 12 år - om dengang hendes libanesiske far bortførte hende til Libanon. Forældrene er skilt, og faderen har samkvem med hende ca. hver anden weekend. Moderen er tydeligt nervøs hver gang, hun skal væk, og emnet for hendes nervøsitet bliver en dag til en realitet. Sara kommer mod sin vilje til Libanon og bliver - da hun gør modstand - holdt "fanget". Hendes fars ønske er, at hun lærer hans familie og kultur at kende, og at hun bliver muslim. Hun bliver hjulpet til flugt af sin libanesiske kusine og hendes kæreste, som kan se, at hun er ulykkelig og vil hjem til sin mor. Selve fortællingen er ikke så nuanceret.

Der er ikke andre bøger for målgruppen med dette tema. For de ældre/unge er der udgivelser i serien Virkelighedens verden, fx Han stjal mine børn. Den har samme tema, men en anden målgruppe.

Bogen er i layout og sværhedsgrad som de andre på den lange liste i serien. Temaet er noget anderledes, da det berører mere fra den virkelige verden, hvor den slags bortførelser desværre ind imellem finder sted. Det er en udpræget sort/hvid fortælling. Ingen er i tvivl om, hvem der er skurk. Den vil sikkert appellere til målgruppen.