Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kom igen, Felina!


Beskrivelse


11-årige Felina drømmer om at komme på opvisningsholdet i springgymnastik, men da holdet bliver udtaget, er hun ikke på listen. Felina mister selvtilliden men pludselig får hun hjælp fra uventet side.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2016

af

af

Marion Tirsgaard

d. 14. okt. 2016

1. del i en ny letlæst serie om den 11-årige springgymnast Felina og hendes veninder. Til piger fra 9-12 år, der kan lide at læse sportsserier kombineret med venskab og begyndende kæresteri.

Felina er 11 år og går til springgymnastik. Hun drømmer om at komme på opvisningsholdet, men da holdet bliver udtaget, er hun ikke på listen, og Felina kan pludselig ikke finde ud af de mest simple spring. En dag bliver hun tilbudt en plads på et hold, hvor der er mindre konkurrence, og hvor de har det sjovt til træning. Langsomt får Felina selvtilliden tilbage, men hun savner veninderne fra opvisningsholdet og er i syv sind om hvilket hold, hun skal vælge. Kirsten Sonne Harrild har skrevet mange serier for børn fx serierne "Pony & co", "The Oh My Godz" og "Dans de luxe".

Vellykket og flot 1. del i serien "FlikFlak", der handler om springgymnastik og venskab, men også om at miste selvtilliden og føle, at man lige pludselig ikke dur til noget. Bogen har et indbydende layout og flotte illustrationer i farver. De korte kapitler og den store typografi gør siderne overkommelige. Det her er guf for piger.

Der findes mange serier, der handler om børn, der går til fx håndbold, fodbold og dans men dette er den første serie om springgymnastik. Bogen minder i problematik og niveau om andre af Kirsten Sonne Harrilds serier, som fx "Dans de luxe", hvor Prøvetime er 1. bind.


Weekendavisen

d. 16. dec. 2016

af

af

Lisa Gardum Andersen

d. 16. dec. 2016