Bøger / skønlitteratur / digte

Scarykost


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Digte om ung kvinde med bulimi.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2016

af

af

Thomas Olesen

d. 5. apr. 2016

Lyrisk fortælling om en bulimikers bekendelser. Scary, kostelig og krævende læsning for unge og ældre med appetit på vild poesi.

Digtsamling om ung kvinde, der lider af bulimi, som udmagrer kroppen og "tærer på knogler". Det ene øjeblik er hun i fuld kontrol, det næste plages hun af skyld; det ene øjeblik er teksten dystert alvorstung, det næste bogstavrimende og legende. Teksterne veksler i form og længde fra korte, én-linjes udsagn, længere prosatekster (uden punktum), dagbogslignende dialoger mellem et spaltet jeg og sygdommen ("Kære Scarykost") og prosalyriske digte på vers. Stilen er relativt ensartet i samtlige tekster med et idiosynkratisk sprog, der ikke adlyder de vante grammatiske regler, men derimod drives frem af en særegen, sygelig-vital poetikalitet, der spejler kvindens martrede indre og ydre.

Det kræver næsten bulimisk selvkontrol at tygge sig igennem bogen pga. idiosynkrasierne, men de lange sætninger, bogstavrimene og de kreative omskrivninger er samtidig bogens styrke og pointe. Et vellykket værk, der sætter poetisk form og fokus på en forfærdelig sygdom.

Digtsamlinger om sindssygdom findes bl.a. hos Pablo Llambías i Monte LemaMingI civilMudret sol og i Bjørn Rasmussens Ming. Kropslig sygdom beskrives af Amalie Smith i I civil og af Glenn Christian i Mudret sol m.flDigtsamlinger om sindssygdom findes bl.a. hos Pablo Llambías i Monte Lema og i Bjørn Rasmussens . Kropslig sygdom beskrives af Amalie Smith i I civil og af Glenn Christian i Mudret sol m.flDigtsamlinger om sindssygdom findes bl.a. hos Pablo Llambías i Monte Lema og i Bjørn Rasmussens Ming. Kropslig sygdom beskrives af Amalie Smith i og af Glenn Christian i Mudret sol m.flDigtsamlinger om sindssygdom findes bl.a. hos Pablo Llambías i Monte Lema og i Bjørn Rasmussens Ming. Kropslig sygdom beskrives af Amalie Smith i I civil og af Glenn Christian i m.fl.


Berlingske tidende

d. 8. apr. 2016

af

af

Jørgen Johansen

d. 8. apr. 2016


Politiken

d. 15. apr. 2016

af

af

Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen

d. 15. apr. 2016


Jyllands-posten

d. 5. maj 2016

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 5. maj 2016


Weekendavisen

d. 1. apr. 2016

af

af

Linea Maja Ernst

d. 1. apr. 2016


Information

d. 16. apr. 2016

af

af

Solveig Daugaard

d. 16. apr. 2016Informationer og udgaver