Bøger / faglitteratur / biografier

Scener fra hjertet : et liv med klimaaktivisme og Aspergers


Beskrivelse


Den svenske klimaaktivist Greta Thunberg (f. 2003) og hendes søster, mor og far fortæller om en udfordret familie, hvor begge døtre fik alvorlige psykiske diagnoser og deres kamp for at redde klimaet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 24. maj 2019

Om en familie i krise, og et kampråb for klimaet, kloden og bæredygtig livsstil. Til læsere, der interesserer sig for klimaaktivisten Greta Thunberg og hendes familie.

Personlig fortælling om familien Thunbergs udfordringer med psykiske diagnoser for begge deres piger, og deres personlige kamp for klimaet, samt et sammendrag af den 16-årige Greta Thunbergs klima-taler. Familien er i krise da begge piger bliver diagnosticeret med psykiske sygdomme, Greta bl.a. med Asperger, samtidig med spisevægring. Bogen veksler mellem familieliv og oplysninger om CO2-udledninger og klimaets tilstand, herunder samtaler med videnskabsmænd.

Et lidenskabeligt kampskrift, der skitserer mareridtsagtige scenarier for fremtiden. Begreber sammenblandes her og der, og der er udmattende mange gentagelser. Selvom Greta Thunberg er nævnt først som forfatter, er denne bog forfattet af hendes mor, og handler også meget om hende, hendes karriere og synspunkter. Greta Thunbergs taler henvendt til verdens ledere, som er enkle og klare i spyttet, og omtalen af hendes diagnose og de problemer, det giver i familien og hverdagen, gør bogen læseværdig.

Vi ses på Mars, når klimaet går amok og lokummet eksplodererKlimamyten er et udvalg af Jacob Skyggebjergs politiske skrifter, der forsøger at vække os til handling. Klimamyten er et opgør med tidens CO2-panikVi ses på Mars, når klimaet går amok og lokummet eksploderer er et udvalg af Jacob Skyggebjergs politiske skrifter, der forsøger at vække os til handling. er et opgør med tidens CO2-panik.


Kristeligt dagblad

d. 6. juni 2019

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 6. juni 2019


Jyllands-posten

d. 27. maj 2019

af

af

Mikael Jalving

d. 27. maj 2019


Information

d. 25. maj 2019

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 25. maj 2019