Bøger / skønlitteratur til børn / roman

School spirits - venner, kærester og spøgelser


Beskrivelse


15-årige Izzy Brannick er trænet i at bekæmpe vampyrer, hekse og andre overnaturlige væsener. Hun bor alene sammen med sin mor, efter at storesøsteren forsvandt på en mission. Izzy bliver sat på en ny mission på den lokale high school, og for at klare den, skal hun for første gang i sit liv selv prøve gå i skole.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juli 2014

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 2. juli 2014

Bogen Venner, kærester og spøgelser er 1. bind i en nye serie, School spirits, som henvender sig til fantasy-læsere fra 12 år, især piger.

15-årige Izzy Brannick er trænet i at bekæmpe vampyrer, hekse, spøgelser og andre overnaturlige væsener. Hun lever alene sammen med sin mor, efter at storesøsteren forsvandt på en mission, og de er flyttet til en lille by for at starte på et roligere liv. Izzy bliver sat på en ny mission på den lokale high school, og for at klare den, skal hun selv gå på skolen og opføre sig som en normal teenager. Opgaven bliver alt andet end nem, og Izzy bliver også personligt involveret i nogle af eleverne på skolen. Bogen berører mange temaer: high scool-liv, venskab, kærlighed, mystik og magi. Der er en del dialog i bogen, og teksten er humoristisk og velskrevet. Forfatter Rachel Hawkins har tidligere skrevet Hex Hall-trilogien, som også er oversat til dansk.

Læsere af Hex Hall-trilogien vil glæde sig over gensynet med Brannick-familien, og nye læsere kan sagtens starte her.

Der findes efterhånden mange romanserier om vampyrer, engle, spøgelser og andre overnaturlige fænomener, og denne hører til i den bedre ende af genren og vil givetvis få en stor læserskare.