Bøger / faglitteratur / billedværker

Se, de vinker : op og ned med kongehuset


Beskrivelse


I ord og billeder fortælles om den danske kongefamilie, om spirende kærlighed over hverdagsproblemer og tøjkriser, til hvad den moderne verden kan bruge verdens ældste monarki til.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2010

af

af

Beth Høst

d. 9. nov. 2010

Bogen er til alle dem, der bare ikke kan få nok af kongelige billeder og bidder af information om den kongelige hverdag.

Bogen er resultat af en gennemgang af SE og HØR's billedarkiv og skulle if. forordet udskille sig fra mængden, fordi en del af billederne her offentliggøres for første gang. De er ordnet i temaer som kærligheden, bl.a. prinsebrødrenes (mange) kærester, men også billeder fra Margrethes nyforelskede periode, mode, Margrethes hang til farver, Henriks afslappede deller, genbrugsrober, store hatte der flyver for vinden, og de royale svagheder, røg, hurtige biler m.m. samt møder med superstjerner af alle slags. Det særlige ved nogen er de uærbødige kommentarer, men det er vel også det moderne kongehus' særkende, at det er uhøjtideligt, men alligevel har folks respekt. Vi kunne måske ikke her til lands se en bog, der gik til de yderligheder, som den svenske monark må opleve, hvor hans forbrug af natklubber og elskerinder beskrives alvorligt og i detaljer. Fx står der et sted i denne bog, at "vores" kongelige er kendt for at kunne lide et glas, men at det foregår, når kameraer og blitzlys er slukket.

Ikke mange udgivelser i denne genre har denne illustrationsoverflod, senest Ingrid 1910 - 2000.

Bogen er en hyldest til "det kongelige firma", men bestemt også til den kulørte og royale ugepresse, der sørger for at bringe et nyt kapitel af "firmaets historie" hver uge.