Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Secret breakers - riddernes hemmelighed


Beskrivelse


Brodie og hendes venner har mistet et medlem af gruppen, og møder megen modstand fra Det Sorte Kammer, men søger fortsat efter sandheden bag Voynich-manuskriptet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2014

af

af

Martin W Hansen

d. 10. juni 2014

Henvender sig som seriens øvrige bind til de 12-15-årige der kan lide spændende bøger med gåder og kodeløsning i centrum.

Dette er 3. bind ud af ialt 6 planlagte, og handlingen forsættes direkte fra det forrige bind. Vore unge helte jagter fortsat de gådefulde spor der alle har det mystiske skrift MS 408 som udgangspunkt. Deres søgning besværliggøres fortsat af, at Det Sorte Kammer lægger særligt meget pres på dem efter Friedmans bortførelse, men læseren får endnu en gang serveret en spændende skattejagt. Så trods mange forhindringer og vanskeligheder, kommer gruppen fra Station X, atter en smule nærmere mysteriets løsning. Sproget er flydende og let at læse. Handlingen er tilpas spændingsmættet til, at de mange tekniske gådeløsninger sluges af den ivrige læser. Forsiden er igen af Bodil Bang-Heinemeier, der har lavet en flot illustration der tematisk passer rigtigt godt til indholdet af bogen, med de tre hovedpersoner på en baggrund af 4 våbenskjolde der er særdeles vigtige i handlingen.

Egner sig til dem, der kan lide gådeløsning og skattejagt, men ikke endnu er helt modne nok til Da Vinci mysteriet. Målgruppen vil også være glade for spændingsserier såsom Muchamores Cherub og lignende.

Et godt bind i serien hvor der virkeligt er skred i handlingen. Fans af serien vil være godt underholdt.