Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Sejren : en skæbnefortælling om kræft


Beskrivelse


Ole Okkes (f. 1971) beretter om sin forvandling fra en krops- og egofikseret bodybuilder og fitnessatlet til et kræftramt ungt menneske som måtte gennem en total fysisk og mental nedtur i sin kamp for overlevelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2008

Oplagt til hylden med bøger fra virkelighedens verden. Her findes allerede sande skæbnehistorier om at blive kræftsyg, men jeg tror denne bog vil kunne formidles også til mandlige læsere, fx til dem, som gerne læser sportsbiografier.

En yngre bodybuilder og fitnessatlet (f. 1971) fortæller her hudløst ærligt sin gribende livshistorie. Han forfølger med ekstrem dedikation tidligt sit ønske om at opnå en fysisk perfekt maskulin og muskuløs krop. Flittig træning og rigtig kost fylder i mange år hans liv, og der er ikke plads til meget andet. I en heldigvis kortere periode falder også han for fristelsen, og de hurtige genvejes løsning, doping, der desværre mere er norm end undtagelse, hvor tunge vægtskiver tumles. Men så pludselig rammer leukæmien ham, og han har brug for al den styrke og livskraft han på nogen måde kan mønstre. Sygdommen tvinger ham til at revidere sit liv, og indse, at det fysiske ideal han så længe forfulgte måske ikke er så vigtigt endda. I bogen fortæller han om at komme til styrke igen efter en så alvorlig sygdom. Han må paradoksalt erkende sygdommen som katalysator for et rigere og mere nuanceret liv, hvor ikke alene overarms-volumen, men også modet til empati, er en målestok for manddom og personlig udvikling.

Der findes andre skæbnefortællinger om kræft, men denne er meget svær at slippe før sidste side er vendt.

En gribende og trods alt, i høj grad, positiv historie om at overleve kræften med livskraften intakt.


Fokus på kræft og sygepleje

Årg. 28, nr. 1 (2008)

af

af

Ditte Therkildsen

Årg. 28, nr. 1 (2008)Informationer og udgaver