Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Tro, håb og kærlighed - en historie om kræft


Beskrivelse


Lone Nørgaard Jensen (f. 1969), der er mor til tre små børn, får konstateret brystkræft som har spredt sig. Hendes sygdomsforløb følges fra 2005 og det skildres hvordan hendes tro har givet hende styrke til at få det bedste ud af den tid der er tilbage.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2011

af

af

Anny Skov Madsen

d. 9. nov. 2011

Samtalebogen om en ung mor, der får en alvorlig kræftsygdom, har fokus på troens betydning i et sygdomsforløb. Skildringen af hvordan hverdagen tackles, kan læses af andre i lignende situationer, og også pårørende vil have glæde af bogen.

Lone, der er mor til tre små børn, får som 36-årig konstateret brystkræft, men inden hun bliver opereret har kræften allerede spredt sig så meget, at lægerne erklærer hende uhelbredelig. I bogen følger vi fra 2005 hendes sygdomsforløb gennem undersøgelser, behandlinger, sagsbehandlinger, sygemeldinger og diverse samtaler med bl.a. hendes læge, præst, psykolog og ægtefælle. Der er lagt vægt på Lones tro, som har givet hende en styrke, så hun trods den alvorlige diagnose har overlevet indtil nu. Men ingen kan være i tvivl om, at sygdommen trods alle gode hensigter har præget den lille familie. Der er små uddrag fra Lones journal. Bogen er fortalt til hendes veninde, der er kommunikationskonsulent og journalist.

T. Brændgaard: Klædt af, 2010 og G. Lucas: Hvorfor lige mig?, 2005 skildrer begge yngre kvinders sygdomsforløb.

Bogens budskab er ,at tro, håb og kærlighed er altafgørende for at overleve en livstruende sygdom. Der er fokus på troen også i samtalen med præsten og den kristne psykolog. Trods en del detaljer om medicinering og diverse undersøgelser vil der for mange i samme situation være værdifuld viden at hente om op- og nedture, patientens, familiens og børnenes refleksioner og reaktioner på at leve med at se døden i øjnene.


Kristeligt dagblad

d. 4. jan. 2012

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 4. jan. 2012