Bøger / faglitteratur / essays

Selv-forvaltning : et essay om Christiania og Danmark i vor tid


Beskrivelse


En personlig beretning om forfatterens oplevelser ved som ung at flytte på Christiania, og om strukturer i samfundet, der fik bevægelser som denne til at ske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2021

af

af

Jytte Bræmer

d. 8. okt. 2021

En personlig beretning om forfatterens oplevelser ved som ung at flytte på Christiania, og om strukturer i samfundet, der fik bevægelser som denne til at ske.

En personlig fortælling om forfatterens egen udvikling ved som ung at bryde ud af normalitetens rammer og flytte på Christiania. Udover det er det også hans betragtninger over de samfundsstrukturer, som han betragter som konforme og forstenede, hvor vores jagt på fremskridtet og den teknologiske udvikling bliver til lænker og forhindrer reel frihed for det enkelte menneske. Det er i år 50 år siden, de første unge mennesker flyttede ind på det tomme kaserneområde, og bogen beretter også om Christianias historie og kampe. Han trækker idémæssige tråde til Orwell og Rosseau, når han taler om lænker og frihed.

Det er frustrerede refleksioner over samfundets udvikling. En udvikling, der bl.a. udmøntes i den teknologiske jagt på fremskridt, som ikke er til gavn for menneskeheden. Sproget præges af meget lange sætningskonstruktioner med mange indskudte parenteser, og hele bogen bæres af en frustration over tingenes tilstand og har et lidt flagrende præg.

PS har en skønlitterær produktion bag sig, og i romanen Skurvogn 537 ChristianiaVelfærdets offerblodYtringsfrihed : en roman, fortælles om livet på Christiania, mens hans refleksioner over forhold i samfundet er kommet til udtryk i Velfærdets offerblod : et essay om stat og individ i Danmark og Ytringsfrihed : et essayPS har en skønlitterær produktion bag sig, og i romanen Skurvogn 537 Christiania : en roman, fortælles om livet på Christiania, mens hans refleksioner over forhold i samfundet er kommet til udtryk i : et essay om stat og individ i Danmark og Ytringsfrihed : et essayPS har en skønlitterær produktion bag sig, og i romanen Skurvogn 537 Christiania : en roman, fortælles om livet på Christiania, mens hans refleksioner over forhold i samfundet er kommet til udtryk i Velfærdets offerblod : et essay om stat og individ i Danmark og : et essay.