En bog om ligestilling med udgangspunkt i jobbet som politibetjent. For interesserede i politiets historie og kvinders indtog på arbejdsmarkedet.
I 1977 fik de første kvinder lov at tage en uddannelse til politibetjent. Dengang hed det sig, at det var på prøve, men i 1980 blev ordningen gjort permanent. I bogen fortæller 14 tidligere og nuværende politikvinder om deres karriere og liv indenfor politiet. Kvinderne fra årgang 1977 beskriver hvordan de blev modtaget i en meget mandsdomineret verden og hvordan det var at færdes i den. Bogen er illustreret med fotografier. Udover de 14 fortællinger er der fem kapitler som sætter fokus på de ydre omstændigheder der banede vejen for, at kvinder blandt andet kunne blive ansat i politiet. Kapitlerne omhandler politik, hjemmet og familien, karriere og uddannelse, krop og sex og sidste kapitel sætter spørgsmålstegn ved, om der er ligestilling i år 2017.
Man får et fint indblik i hvordan det er og har været at arbejde som kvinde i politiet. Dog er både fortællingerne og kapitlerne om ligestilling ikke særlig lange og derfor berøres emnet kun overfladisk.
Ligemænd - kvinder i politiet fra 2006 indeholder også lidt historisk baggrundsstof om kvinder i politiet, og beskriver en række kvinders daglige arbejde forskellige steder i politiets mange arbejdsfelter.