Bøger / faglitteratur

Selvledelse og fællesskaber : nye perspektiver på det moderne arbejdsliv


Beskrivelse


En antologi, der med udgangspunkt i forskellige faglige perspektiver giver læseren inspiration og mulighed for at reflektere over udfordringerne ved selvledelse. Bogen kan samtidig bruges som inspirationsværktøj til nye måder at nærme sig selvledelse på i læserens egen virkelighed uanset udgangspunkt. Selvledelse og fællesskaber henvender sig til alle, de enten selv arbejder selvledet, rådgiver virksomheder, der fungerer med selvledelse eller som leder selvledede medarbejdere.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. apr. 2010

Henvender sig til alle som interesserer sig seriøst for, hvordan vores arbejdsliv er i hastig forandring, herunder begrebet selvledelse. Til opgavebrug fra godt gymnasieniveau og nok mest til videregående studier. Selvfølgelig også som inspiration for ledere og ansatte i organisationer som bevidst arbejder med selvledelse.

Antologi på akademisk niveau med forskellige perspektiver på det moderne arbejdsliv. Det moderne arbejdslivs-begreb har mange aspekter, og antologien afspejler spændvidden. Her skriver afspændingspædagogen Sanina Kürstein i sit forord bl.a.: "For mange mennesker indeholder arbejdslivet i disse år selvledelse." Hun fortæller også i samme forord, at antologien indeholder 8 meget forskellige faglige vinkler på selvledelse, positive som kritiske, og at "Det eneste samlende er faktisk deres interesse for selvledelse og forskelligheden i deres forståelse af selvledelse." Kürstein skriver selv 2 indlæg. Christine Ipsen skriver om "Forebyggelse af stress i det selvledede vidensarbejde", mens Gitte Haslebos indlæg hedder "Fra soloansvar til samskabelse og en relationel etik". Thomas Ryan Jensen undersøger i sit indlæg "Fri til at vælge friheden fra" frihedsbegrebet i forhold til selvledelse, herunder "positiv frihed" altså "Frihed som mulighed til" contra "negativ frihed dvs. "Frihed for tvang".

Andre bøger om selvledelse er fx af Flemming Andersen: Selvledelse : selvet på arbejde, 2009.

Interessant antologi, der kræver en dedikeret og akademisk vant læser.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 21 (2010)

af

af

Leon Aktor

Årg. 127, nr. 21 (2010)


Danske kommuner

Årg. 41, nr. 27 (2010)

af

af

Jesper Holm

Årg. 41, nr. 27 (2010)