Bøger / skønlitteratur / roman

Sibyllernes kamp i Vatikanet


Beskrivelse


Den danske præst Niels rejser til Italien for at besøge sin ven, kardinalen Arezzo. Arezzo står til at blive valgt til pave, men på grund af hans mere kontroversielle holdninger, vil nogen indenfor murene ham til livs.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 8. maj 2018

Spændende roman om den danske, protestantiske præst Niels som rejser til Rom tæt på et pavevalg for at besøge sin ven, kardinalen Arezzo. Men nogen vil Arezzo til livs. For læsere af spændende romaner tilsat et science fiction præg.

Forfatter og præst Tina Hastrup von Buchwald har skrevet en roman som hun selv kalder for en "fagbog for Rom-nørder, en turguide ind i Vatikanets hemmeligheder og en science fiction-roman". Året er 2030 og den danske præst Niels rejser til Rom for at besøge sin gode ven, kardinalen Arezzo. Det er tæt på et pavevalg og Arezzo er pavekandidat. Men på grund af hans meget kontroversielle opførsel og holdninger, vil nogen indenfor murene ham til livs. Spørgsmål er nu om det lykkes for Arezzos modstandere at slå ham ihjel. Samtidig domineres præsteembedet i den katolske kirke af kvindehadske præster, som ikke regner kvinder for værende egnet til at besidde embedet. Bogen tager udgangspunkt i en række faktuelle begivenheder.

En meget velskrevet og intellektuel roman som har et modigt budskab og gedigne spændingselementer. Underholdningen er i top og plottet er meget veludført. En helt igennem god læseoplevelse.

Ønsker man at læse andre bøger om Vatikanet i Rom, kan bogen Familien i Vatikanet anbefales. Det er dog en mere historisk roman.


Kristeligt dagblad

d. 24. okt. 2018

af

af

Claus Grymer

d. 24. okt. 2018