Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Sigurd fortæller om kongerækken


Beskrivelse


Om de vigtigste konger og dronninger i Danmarkshistorien. Helt fra Gorm den Gamle og frem til Dronning Margrethe og Kronprins Frederik. Letlæst for 8-10-årige.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2022

af

af

Saga Laybourn

d. 9. sep. 2022

Om de vigtigste konger og dronninger i Danmarkshistorien. Helt fra Gorm den Gamle og frem til Dronning Margrethe og Kronprins Frederik. Letlæst for 8-10-årige.

Disse tre bøger er korte letlæste udgaver af tidligere titler om historiske emner. Fælles for bøgerne er, at lange ord har delestreger, og der er QR-koder, som henviser til forfatterens film om emnet og fakta-bokse med uddybende forklaringer. Hver bog starter med en forældrevejledning til at snakke med børnene om det læste. Bøgerne har lix 18-25.

Teksten er meget kortfattet, men læseren får de vigtigste detaljer om emnerne. Humoristiske dialoger gør det lettere at relatere til de historiske personer. Det kan dog virke forvirrende, at bøgerne blander historiske og faglige fotografier med sjove tegninger, som mest bare underholder.

De samme emner i mere omfattende udgaver til højtlæsning i Sigurd fortæller om kongerækkenSigurd fortæller om genforeningenSigurd fortæller Danmarkshistorie. Bind 1Kongelig sørøver, Sigurd fortæller om genforeningen og Sigurd fortæller Danmarkshistorie. Bind 1. Eller læs selv mere historie for børn i Kongelig sørøverDe samme emner i mere omfattende udgaver til højtlæsning i Sigurd fortæller om kongerækken, og Sigurd fortæller Danmarkshistorie. Bind 1. Eller læs selv mere historie for børn i Kongelig sørøverDe samme emner i mere omfattende udgaver til højtlæsning i Sigurd fortæller om kongerækken, Sigurd fortæller om genforeningen og . Eller læs selv mere historie for børn i Kongelig sørøverDe samme emner i mere omfattende udgaver til højtlæsning i Sigurd fortæller om kongerækken, Sigurd fortæller om genforeningen og Sigurd fortæller Danmarkshistorie. Bind 1. Eller læs selv mere historie for børn i .


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2017

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 18. dec. 2017

Efter succes med Sigurd fortæller Danmarkshistorie. Bind 1 fortæller Sigurd nu historien om de danske konger og dronninger, helt tilbage fra sagnkongerne og frem til vores kommende konge Frederik den 10. Til højtlæsning for historieinteresserede børn fra 6 år.

Her gennemgåes hele kongerækken fra Kong Dan, Harald Blåtand og frem til i dag med Margrethe den 2. Der er historier om regenter som har ført krige, skrevet love, gjort opfindelser og bygget borge og byer. Hvert afsnit er 7-10 sider og afsluttes med en faktaboks, "vidste du"-boks med ekstraoplysninger, geografiske henvisninger til hvor man kan se spor efter regenten og link til film. Vedlagt i bogen er en MP3-cd, hvor Sigurd selv læser bogen op og synger sange.

Historierne er både underholdende og informative. Sigurds særlige friske fortællerstil gør historien levende og medrivende. Illustrationerne af Stine Rosenberg er skøre og sjove. Bogen kan også bruges som opslagsværk med mindre formelle informationer om kongerækken.

Sigurd Barrett har tidligere fortalt både bibelhistorier og historier om de nordiske og græske guder. Kongerækken beskrives også i Kongeriget - fra Margrete til MargretheHistorien om Danmarks konger og dronninger fortalt for børn og Historien om Danmarks konger og dronninger fortalt for børnSigurd Barrett har tidligere fortalt både bibelhistorier og historier om de nordiske og græske guder. Kongerækken beskrives også i Kongeriget - fra Margrete til Margrethe og .