Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Sigurd fortæller om Luther


Beskrivelse


Om Martin Luther (1483-1546), der med sine nye tanker om kristendommen og kirkens rolle startede reformationen i 1517.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2017

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 4. apr. 2017

Højtlæsningsbog om tyske Martin Luther, der med sine nye tanker om kristendommen og kirkens rolle startede reformationen i 1517. Fra 5 år.

Luther vokser op i et troende samfund, hvor man beder til helgener. Luther er klog og dygtig i skolen, men vælger at blive munk. Han bliver sur over at kirken tjener så mange penge. Luther mener at Guds ord og vores tro på det, er det vigtigste. I 1517 skriver Luther 95 sætninger om de nye tanker. Han sætter dem op på kirkens dør. Paven bliver sur på Luther og han bliver fredløs. Fyrst Frederik i Wittenberg redder Luther og gemmer ham i lang tid. Luther oversætter bibelen til tysk, så flere kan forstå den. Han laver også en overskuelig katekismus. Afslutningsvis fortælles hvad Luther betyder for os i dag. Bagerst i bogen er 7 sange samt liste med ordklaring og navne. Vedlagt er mp3-cd med oplæsning af historien og sangene. Forfatter og illustrator har lavet flere bøger sammen fx Sigurds verdensatlas.

Sigurd Barrett er en god formidler. Tegningerne og historien er sjove og indeholder mange ordsprog, rim og leg med ord. Andre interessante begivenheder flettes ind i historien fx Columbus og Amerika, Gutenberg og trykkekunsten.

Formidlingsmæssigt minder bogen om Sigurd fortæller danmarkshistorie. Bind 1. Luthers historie fortælles også i Martin LutherSigurd fortæller Danmarkshistorie. Bind 1Martin LutherFormidlingsmæssigt minder bogen om Sigurd fortæller danmarkshistorie. Bind 1. Luthers historie fortælles også i .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 20. sep. 2017

af

af

Birgitte Maria Smidt

d. 20. sep. 2017


Kristeligt dagblad

d. 8. apr. 2017

af

af

Kristian Østergaard

d. 8. apr. 2017


Jyllands-posten

d. 26. maj 2017

af

af

Henrik Jensen

d. 26. maj 2017