Bøger / faglitteratur

Sind i sigte : mentalisering for begyndere


Beskrivelse


Indsigt i de færdigheder, man skal mestre for at mentalisere, hvordan de udvikles og bruges.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 18. nov. 2015

To udgivelser om mentalisering skrevet henvendt til de pædagogiske faggrupper og til forældre med interesse i børns udvikling og læring.

Bente Lynge giver i disse to udgivelser en indføring i mentalisering for henholdsvis begyndere og for skoleverdenens pædagogiske personale. Begge bøger indledes med en enslydende introduktion til emnet, hvorefter "Mentalisering for begyndere" fokuserer på mentalisering i et udviklingsperspektiv, og "Mentalisering i skolen" bringer mentaliseringsbegrebet ind i skolens univers.

Det er to gode udgivelser, hvor læsningen flyder let. Begge bøger indeholder mange eksempler, billeder og videoklip, som illustrerer teksten godt og gør den konkret. Det vil være oplagt at anvende bogen om mentalisering i skolen på lærer- og pædagoguddannelserne både i selve undervisningen og ved opgaveskrivning, da bogen indeholder mange gode opgaver, som det vil være relevant at fordybe sig i.

Ønsker man yderligere litteratur om mentalisering i den pædagogiske verden, kan man læse videre i Mentalisering i dagtilbud og skoleMentaliseringsbogen. Forældre kan læse videre i MentaliseringsbogenØnsker man yderligere litteratur om mentalisering i den pædagogiske verden, kan man læse videre i Mentalisering i dagtilbud og skole. Forældre kan læse videre i .