Heldigvis bliver der større og større interesse for litteratur fra den islamiske kulturkreds, men også politisk interesserede i terrorismens væsen og årsager kan blive klogere her.
Khadra er et pseudonym for den algierskfødte, fransklevende Mohammed Moulessehoul, der med rette regnes blandt de største nordafrikanske forfattere. Dette er sidste bind i en løs trilogi, hvis andet bind Attentatet kom på dansk i 2006, mens første bind ikke er oversat. I den stille irakiske landsby Kafr Karam lever fortælleren, en ung mand, i udkanten af det meste og med sin familie i centrum. Et par barske hændelser, der topper med amerikanske troppers totale ydmygelse af hans familie, sender ham på flugt til Bagdad, hvor han søger kontakt med modstandsbevægelsen og er parat til at blive selvmordsbomber for at hævne skammen. Som i den ligeledes meget fængslende Attentatet er det en afdækning af de psykologiske mekanismer bag terrorismen, og som den tager Khadra ikke stilling for eller imod: tilhængere og modstandere af terror kommer lige meget til orde og lader læseren tilbage med en ubehagelig pligt eller mulighed til selv at tage stilling Det er blændende skrevet og burde være pligtlæsning for alle, der har bare et lille lod i Danmarks krig i Irak.
Yacoubians hus har en fortælling, der minder om denne: skabelsen af en terrorist, men også Khaled Hosseinis mange læsere bør kende Khadra.
En blændende og tankevækkende roman om en ung mands forvandling fra passiv pacifist til potentiel selvmordsbomber.