Bøger / skønlitteratur / roman

Sjælekisten


Beskrivelse


Krimi fra skærgården nord for Göteborg, hvor kriminalassistent Karin Adler og hendes kolleger har en sag med hele tre rituelt parterede kvindelig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2010

af

af

Lone Krøgh

d. 28. okt. 2010

Svenske femikrimier er talrige som himlens stjerner, og en af de absolut klarest lysende er Ann Rosman, der her udgiver sin anden krimi. Oplagt til de mange og altid hungrende læsere af skandinaviske krimier.

Vi befinder os på skærgårdsøen Marstrand på Sveriges vestkyst, hvor kriminalassistent Karin Adler og hendes kollegaer fra drabsafdelingen i Göteborg får en makaber sag med kvindelig uden hoved, et hoved uden krop og endnu et parteret kvindelig. Der er tegn på rituelle drab, men hvad er sammenhængen? Sjælekisten er en velskrevet og -komponeret traditionel femikrimi med mange spor. Først og fremmest er der politiets efterforskning, derudover Karins privatliv med en spirende forelskelse i en interessant og lidt mystisk mand, lokale beboere med forskellige problemer og stor interesse i lokalhistorie samt den efterhånden velafprøvede og virkningsfulde teknik med voldsomt foruroligende flashbacks, der gradvist nærmer sig handlingens tid og smelter sammen med den. Solid og underholdende krimi.

Camilla Läckberg og Mari Jungstedt bliver bidt i haserne af unge Ann Rosman (f. 1973), som her udgiver sin anden krimi. Den første, Fyrmesterens datter udkom i foråret 2010. Også et navn som Viveca Sten kan komme på tale, hvis toppen af poppen udi skærgårdskrimier skal udfordres.

Anden og aldeles udmærkede femikrimi fra den svenske skærgård af en ung forfatter, som kan gå hen og blive en afløser for navne som Mari Jungstedt og især Camilla Läckberg.


litteratursiden.dk

d. 22. nov. 2010

af

af

Rikke Bødker

d. 22. nov. 2010

En lille dreng holdes fanget i en kælder. Han udsættes for mange uhyggelige overgreb, inden han reddes ud af sit fængsel. Men vil han nogensinde glemme fortiden. En morgen finder nogle børn liget af e...