Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Sjove og vrøøøngode historier med drøn på


Beskrivelse


Billedbog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2011

af

af

Ole Laursen

d. 29. sep. 2011

Det vil utvivlsomt være drengene i alderen 3-6 år, som vil kaste sig over denne samling af historier med motorlyd! Dejligt praktisk med 5 historier i én for familier med små drenge, som ikke kan få nok af historier som disse.

Børn med interesse for maskiner får her 5 historier, som alle har været udgivet separat tidligere. Vi får rene klassikere i form af Ib Spang Olsens Det lille lokomotiv, 1954 og en af Richard Scarrys populære bøger, som er blevet forsynet med ny titel. Her er forsiden taget fra Min store bog om luft, 1973, men indholdet er ikke identisk med den bog. Jeg har ikke været i stand til finde frem til, hvilken af de oprindelige udgivelser, der er tale om. Vi føres helt op til vore dage med tre forskellige og gode udgivelser fra årene 2008-2010 af Fupz, Strid og Sonne Harild. Charmerende samling, og dejligt at se fx Ib Spang Olsens klassiker bragt til live.

Jeg mindes ikke at have set en tilsvarende samling af historier omkring emnet maskiner. Ellers findes der mere generelle samlinger af billedbøger som serien Krudtugler & englebasser eller Vil du læse lidt for mig?, 09/16.

Charmerende samling af historier med biler, flyvemaskiner, tog m.v. som omdrejningspunkt. Historier af nogle af samtidens dygtigste billedbogsmagere, og dejligt at se fx Ib Spang Olsens klassiker repræsenteret også.