Romanen om en kvindes skæbne i Iran er for alle gode læsere, der gennem fiktion kan lide at indhente viden om fjerne landes historie og særlige forhold.
Vi møder den unge teenager Massoumeh i 1970'ernes Teheran, hvor familien lige er flyttet til. Hun forelsker sig i en ung mand, men da familien opdager det, bliver der arrangeret et ægteskab med en ukendt mand. Hamid er involveret i revolutionære aktioner, og hun opdrager sine tre børn alene, kun støttet af Hamids far. Da shahen styrter i 1979, bliver der kaos i Iran. Hamid bliver fængslet og senere henrettet. Trods alle odds forsøger hun at leve et selvstændigt liv og tage en uddannelse. Det er hverdagslivet og kvindelivet, der er i centrum med alle de modsætninger, der tænkes kan i krydsfeltet mellem det traditionelle og det moderne, mellem familie og individ, mellem tro, politik og moral i et totalt mandsdomineret samfund. Forfatteren er sociolog og psykolog. Det er hendes første roman, som to gange er blevet forbudt i Iran, men ellers er blevet bestseller, der har modtaget en fornem italiensk pris.
A. Kader: Huset ved moskeen, 2008 er en familieroman fra Iran og A. Nafisi: At læse Lolita i Teheran, 2005 er erindringer fra 1980'erne.
Trods mange hverdagsdetaljer er det en stærk medrivende fortælling om en kvindes og hendes families skæbne i en turbulent periode i Irans historie. Den giver en sjælden indsigt i en kvindes valg og viser, hvor tæt det individuelle liv er bundet til de politiske omstændigheder.