Bøger / skønlitteratur / roman

Skæbnens sværd


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Witcheren Geralt fortsætter sin livsmission med at gøre Rivia til et bedre sted ved at nedkæmpe monstre. På sin vej rundt i landet møder han ofte sin gode ven trubaduren Dandelion, som også er med ham, da en drage krydser deres vej.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2017

af

af

Rikke Bruun

d. 21. nov. 2017

I landet Rivia lever befolkningen i skyggen af uhyrer og monstre, og som witcher er det Geralts job at bekæmpe disse med alt, hvad der står i hans magt. For både unge og voksne fantasylæsere.

I dette andet bind om witcheren Geralt fortsætter han sin rejse rundt i Rivia for mod betaling at tilbyde sine evner til at bekæmpe uhyrer og monstre, men der bliver færre og færre, og Geralt har svært ved at finde arbejde. Som udgangspunkt rejser witchere alene, da de af natur er koldblodige dræbere, men Geralt rejser ofte sammen med vennen trubaduren Dandelion, og hans ellers følelskolde natur tiltrækkes af den smukke troldkvinde Yennefer. Serien "Witcheren" er skrevet i 1990'erne af den polske forfatter Sapkowski og består af 7 bind, hvoraf bind 1 Det sidste ønske udkom på dansk i 2016.

Serien er en fortsættelse i samme stil som første bind, omend der her opnås en større sammenhæng imellem de forskellige quests, som Geralt kommer ud for. De velkendte eventyr, som i Rivia fortælles i mere frygtindgydende udgaver, end vi er vant til, er med til at skabe genkendelse og frembringer ofte et smil undervejs.

Bogen har dannet baggrund for det prisbelønnede computerrollespil "The Witcher" foruden en film og en tv-serie. Serien trækker meget på Grimms klassiske eventyr omend i nogle mere skrækindjagende udgaver, og serien minder stemningsmæssigt om slaviske fortællinger som "Dracula".


litteratursiden.dk

d. 14. juni 2019

af

af

Lene Jensen

d. 14. juni 2019

Bøgerne om witcheren Geralt er baggrund for det populære computerspil The Witcher og spækket med humor, fantastiske væsner og vold. Den uimodståelige underliggende humor er sammen med person Geralt m...