Mæersk koncernen er Danmarks største virksomhed. I firmaets første århundrede var det ledet af to personer, far og søn, og det er sidstnævnte, som er centrum i denne bog, hvis egentlige hovedperson dog i virkeligheden er det firma han selv og hans slægt har skabt og nu fører videre. Primært til folk med interesse for virksomhedshistorie.
Søren Ellemose, som allerede har en række bøger om Mærsk bag sig, begynder denne fremstilling af firmaet med slægten Mærsks oprindelse på Fanø. Vi får en gennemgang af Mærsks udvikling fra ideplanet i Svendborg til den globale virksomhed, vi kender i dag. Ellemose går grundigt til værks. Alle fusioner, opkøb, op og nedture er med, ligesom Mærsk Fondens almennyttige projekter behandles, men det er det forretningsmæssige, der er i centrum. Bogen er ført op til tiden efter McKinney Møllers død, hvor 5. generation er bragt i stilling. Bogen er illustreret og udstyret med noter, litteraturlister m.m.
Det er en grundig, noget tør bog Ellemose har skrevet, og den samler og følger op på det, Ellemose har berørt i sine tidligere bøger om manden og firmaet. Gennemgangen af firmaets historie er ligefrem og klar, men personen Mærsk står lidt konturløs, som firmaets personificering mere end som menneske, men det er vel også meget korrekt, og det er da også interessen for firmaet Mærsk, der skal drive læsningen.
Myten Møller er stadig bogen til de traditionelle biografilæsere.