Bøger / skønlitteratur / roman

Skovenes dyb


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med kong Svend Estridsøn, hans svigefulde skatteopkræver Frelli Veridente, den smukke enke Kyrsti og hirdmanden Nilaus Fylgje i centrum tegnes et billede af en periode i danmarkshistorien, hvor kongemagt og kristendom er ved at få fodfæste, men hvor usikkerhed og lovløshed trives.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2011

af

af

Torben Wendelboe

d. 28. okt. 2011

Værket henvender sig til Ole Henrik Laubs publikum og til yndere af den gode historiske roman.

Laub fortsætter her den krønike, han startede med Vibens skrig, 2008, om kong Svend Estridsøn og hans tid. I centrum for en begivenhedsrig og dramatisk handling står kongen, hans dygtige og charmerende skatteopkræver Frelli Veridente, der viser sig som en svigefuld fantast, kongens kusine, enken Kyrsti på vej mod et arrangeret ægteskab, og hirdmanden Nilaus Fylgje, der fatter varme følelser for Kyrsti. Et angreb på de jyske veje af kæltringen Hanekam og hans bande får afgørende betydning for historien. Laub tegner et billede af en kongemagt kun på vej mod at konsolidere sig, af et usikkert land, hvor lovløshed trives, og af en kristendom, der er ved at markere sig. Omkring hovedpersonerne tegner Laub en lang række spændende typer, der er med til at gøre denne vigtige fase i danmarkshistorien både levende og overbevisende i en ganske knap men alligevel farverig og medrivende stil. Det er rigtig fin historiefortælling, Laub fortsat leverer, med overbevisende billeder fra tilværelsen i de jyske landområder.

Værket er fjerde bind i Laubs store serie planlagt til i alt seks bind, og værket er fuldt på højde med og anvendeligt som de tidligere. Anvendelig fx også til det publikum, der følger den store serie Slægten.

Med fin sans for såvel de store linier og dramatik som for personskildringer og de levendegørende detaljer skaber Laub igen her et overbevisende historisk panorama.


Politiken

d. 22. dec. 2011

af

af

Søren Vinterberg

d. 22. dec. 2011