Bøger / skønlitteratur / roman

Vindenes alter


Beskrivelse


Vi skriver år 1052 og Kong Svend Estridsøn forsøger at holde styr på sit rige og fortrænge den gamle tro. Den forræderiske lensherre Fenge Blintsko forsøger at tilrane sig magten, og Svend får brug for sine våbenkyndige mænd.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2011

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 18. feb. 2011

Historiske romaner er en populær, men måske lidt undervurderet genre. Forfatteren formår dog at højne kvaliteten, uden af lånerne falder fra. Til folk med hang til god underholdning, men appellerer også til alle med interesse for ny dansk litteratur.

Laub er en yderst produktiv forfatter, med flere velanmeldte bøger bag sig. Vindenes alter er tredje del af et seks binds værk der skal skildre Danmarks overgang fra vikingetid til kristen middelalder, men kan læses som et selvstændigt værk. Vi er tilbage i år 1052 og følger kong Svend Estridsøn og hans våbenkyndige hirds genvordigheder med at holde justits i riget og fortrænge den gamle asatro. Det er på overfladen et dramatisk og underholdende punktnedslag i Danmarks historie, men er samtidig en bred universel beretning om overgange og forandringer. Forfatteren beretter indsigtsfuldt om livet i perioden og sprogligt er vi på et højt niveau, men traditionalister vil nok modsætte sig dialogens moderne sprog. For os andre er det dog med til at skabe et fint flow og forøge læseoplevelsen.

Det er nærliggende at sammenligne med fx den historiske serie Slægten om end vi niveaumæssigt er et stykke over. Ret beset har bogen nok mere tilfælles med Ingemanns historiske bøger.

Spændende og velskrevet bog der tilgodeser såvel den almindelige som den mere selektive og historisk interesserede låner.


Berlingske tidende

d. 25. feb. 2011

af

af

Niels Houkjær

d. 25. feb. 2011


Jyllands-posten

d. 12. feb. 2011

af

af

Gerhardt Eriksen

d. 12. feb. 2011


Politiken

d. 17. mar. 2011

af

af

Søren Vinterberg

d. 17. mar. 2011


Kristeligt dagblad

d. 21. feb. 2011

af

af

Doris Ottesen

d. 21. feb. 2011