Litteraten Frédéric-Yves Jeannet interviewer nobelprismodtager Annie Ernaux om hendes forfatterskab, fransk litteratur, politik, klasse- og kønsforskelle. Til den litterært interesserede.
Korrespondancen mellem Ernaux og Jeannet foregår pr. e-mail i perioden 2001-2002. I en dialogisk form veksler interviewet mellem forskellige emner, særligt Ernaux' forfatterskab, og hvad det vil sige at skrive. Genreforskelle, romanformen og det autobiografiske behandles også, idet Ernaux' bøger ofte bevæger sig mellem genrer og (delvist) er baseret på hendes eget liv. Ernaux' venstreorienterede politiske ståsted, kvindesyn og fokus på sociale klasseskel er også i centrum. Udstyret med forord af Jeannet fra 2002, efterord af Ernaux fra 2011 samt et opfølgende interview fra 2020-2021. Afsluttes med en liste over Ernaux' værker. Ernaux vandt Nobelprisen i litteratur i 2022, og hendes forfatterskab på dansk tæller fx HændelsenFortabe sig og senest Fortabe sigKorrespondancen mellem Ernaux og Jeannet foregår pr. e-mail i perioden 2001-2002. I en dialogisk form veksler interviewet mellem forskellige emner, særligt Ernaux' forfatterskab, og hvad det vil sige at skrive. Genreforskelle, romanformen og det autobiografiske behandles også, idet Ernaux' bøger ofte bevæger sig mellem genrer og (delvist) er baseret på hendes eget liv. Ernaux' venstreorienterede politiske ståsted, kvindesyn og fokus på sociale klasseskel er også i centrum. Udstyret med forord af Jeannet fra 2002, efterord af Ernaux fra 2011 samt et opfølgende interview fra 2020-2021. Afsluttes med en liste over Ernaux' værker. Ernaux vandt Nobelprisen i litteratur i 2022, og hendes forfatterskab på dansk tæller fx Hændelsen og senest .
Interviewet er dybdegående, detaljerigt og ærligt. Både Ernaux og Jeannet refererer hyppigt til franske forfattere, hvilket bliver gjort overskueligt af de tilhørende fodnoter med korte forklaringer. Sproget er højlitterært, og der er mange indskudte sætninger, så læsningen kræver koncentration.
I samme genre findes fx samtalebogen Mit fædreland var en æblekerne af Herta Müller. En lignende stil findes hos Rachel Cusk, hvis forfatterskab man med fordel kan dykke ned i.