Bogen henvender sig både til deltagere i skriveværksteder og kurser, hvor emnet er lyrik, og til individuelt skrivende der ønsker, at deres digte skal nå længere ud end til skrivebordsskuffen eller pc'ens harddisk.
Forfatternes erklærede formål er at beskrive og eksemplificere lyrikkens virkemidler og metoder med henblik på at levere en række redskaber til de mange, der ikke blot læser, men også selv giver sig af med at skrive digte. Udgangspunktet er, at det er kombinationen af rytme, sprog og form der skaber indholdet og budskabet i et digt, og at beherskelsen af disse virkemidler er afgørende for, at forfatteren når ud til sin målgruppe. De tre elementer udfoldes i bogens centrale kapitler som en række metoder og teknikker, hvor der indgår både metriske, sproglige, grafiske og kompositoriske faktorer. De enkelte virkemidler eksemplificeres løbende ved hjælp af en lang række lyriske tekster, skrevet, (til lejligheden?), af Abalie A. Bogen afsluttes med en række forslag til praktiske skriveøvelser.
Trods de senere års opblomstring af skriveværksteder skal man tilbage til Finn Dreibek og Erik Skøtt Andersens bøger fra henholdsvis 1987 og 1992 for at finde tilsvarende bøger om lyrikskrivning.
Bogen er konkret og lettilgængelig, men det bevidste afkald på at benytte sig af litterær og stilistisk fagterminologi bevirker også, at fremstillingen sine steder forekommer uklar og upræcis, og den tilstræbte karakter af opslags- og håndbog har den ikke.