Stykket er som monolog meget velegnet som læsestykke. Men det vil være en fordel at have et vist kendskab til samtidens kultur- og samfundsforhold. Stykket lægger op til en klassisk iscenesættelse for et traditionelt teaterpublikum. Det vil kræve en dygtig og rutineret skuespiller at forløse rollen.
Dramatisering af Mette Winges kendte biografiske roman fra 1988 om den første kvindelige professionelle skribent herhjemme Charlotte Dorothea Biehl, der døde i 1788. Stykket er en enakter - en monolog af og med Jomfru Biehl selv. Scenen er hendes lille forfaldne lejlighed i det dengang mindre pæne Nyhavn. Hun er gammel, fattig og syg og taler i en distræt, men skarp monolog, der kun afbrydes af uro på gaden. Tænker tilbage på de hændelser, der har præget hendes kontroversielle forfatterliv og magtkampene med de mænd og kulturpersoner, der ikke kun ville hende det godt. Biehls sidste år var svære, og hun var bitter over at være lukket ude af det gode selskab i København og over ikke længere at få opgaver til Det Kgl. Teater.
Stykket handler om Biehls liv i et kondensat af det Winge beskriver mere dybtgående i sin roman. Stykket handler helt specifikt om Jomfru Bielhls sidste timer og de refleksioner, hun gør sig der over sit liv.
Enakter over roman om Biehls sidste timer. En kondenseret og ganske livlig monolog inden for en svær genre, der kræver meget af sin skuespiller.