Bogen vil tiltale de bredt kulturhistorisk interesserede, der har lyst til og indsigt i kulturhistoriske analyser. Teksterne er ikke svære at gå til, og kendskab til de værker, HW har valgt er ikke en forudsætning. Fortjener aktiv formidling.
Kritikeren og forfatteren Henrik Wivels bog rummer 12 klassiske essays, der befinder sig i det kulturhistoriske krydsfelt mellem undren, tro og eksistens. HW tager udgangspunkt i nogle udvalgte værker inden for kunst og litteratur. Blandt værkerne er ældre malerier som franskmanden Géromes' "Golgata", Caravaggios "Jesus i Getsemane", Goyas "Kronos" og Jesusmotiv og værker af Yves Klein og Paul Klee. Desuden behandler HW litteratur af H.C. Andersen, "Skyggen", "Doktor Glas" af Hjalmar Söderberg m.fl. Det "underfulde", erindringen og spillet mellem det mørke og lyse i tilværelsen er de elementer, der er et gennemgående spor på tværs af værkerne og bogen. De relativt korte essays er alle skrevet på en stærk fascination af de tekster, billeder og steder, HW har valgt at analysere. Det er fascinerende at læse og følge HW's engagerede læsninger og billedanalyser af de udvalgte værker, der er gengivet i fine fotos i bogens ellers lille format.
Bogen knytter sig i tanke og tilgang til HW's egen bog Perlen fra 2001. Et andet godt bud er Robinsons aktuelle essays i Da jeg var barn, læste jeg bøger.
HW's stærke fascination og refleksioner over de udvalgte kunstværker smitter bestemt af på læseren i disse velskrevne essays.