Bøger / skønlitteratur / roman

Skyggespillet : spændingsroman


Beskrivelse


Henrik Foss, tidligere jægersoldat, er blevet udenrigsminister og statsministerens nærmeste allierede. Men oprøret ulmer i regeringspartiet og samtidig kastes Henrik ud i et brutalt internationalt spil, hvor stærke kræfter ikke skyr nogen midler for at få presset et EU-direktiv om udenlandsk arbejdskraft igennem.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 21. okt. 2019

Regeringen er plaget af intern uro og udenrigsminister Henrik Foss kæmper for at statsministeren kan blive på posten. Et nyt EU-direktiv åbner for mere udenlandsk arbejdskraft, men også en ladeport for massiv flygtningetilstrømning. Stærke kræfter skyr ingen metoder for at få direktivet gennemført, og truslen rykker helt tæt på. Til spændingslæsere med interesse for politik.

Vi befinder os i nær fremtid, Danmark har fået en kong Frederik. Regeringen ligger i voldsom intern strid og statsministeren har store problemer. Hendes nærmeste allierede og bogens hovedperson, tidligere jægersoldat Henrik Foss, er hårdt presset fra alle sider. Hans familie er dybt traumatiseret af begivenhederne i I bjørnens kløer. Et kommende EU-direktiv om import af arbejdskraft skal bremses, mener Henrik, men stærke kræfter ønsker at gennemtvinge det for enhver pris og truslerne rykker helt tæt på.

Spændende thriller om international og national politik, når det er værst - råt og beskidt. Forfatteren har solidt kendskab til den slags fra sit arbejde som kommentator, og han skriver godt. Bogen er måske lidt rigeligt lang. Handlingen udspiller sig et par år efter I bjørnens kløer og kan læses selvstændigt.

Forfattere som Leif Davidsen, Niels Krause-Kjær, Mogens Blom og Frank Esmann skriver også politiske spændingsromaner og har mange års erfaring med politisk-relateret arbejde.


Jyllands-posten

d. 2. feb. 2020

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. feb. 2020


Berlingske tidende

d. 8. nov. 2019

af

af

Merete Reinholdt

d. 8. nov. 2019


Politiken

d. 21. dec. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. dec. 2019