Bøger / skønlitteratur / roman

Slægtsgården


Beskrivelse


Tre generationer lever i 1950'erne side om side på slægtsgården Krogården i Nordjylland, den ondskabsfulde bedstefar, hans krakilske søn og barnebarnet Hans, som er en afholdt forvalter, og som må gøre op med familien for at få sin elskede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Månson

2007

Primært til læsere, der interesserer sig for gamle dage på landet. En del ældre lånere vil dog nok tage anstød af beskrivelserne af vold og sex.

Frandsen har tidligere skrevet bl.a. Desertører, 1-3 om de sovjetiske soldater, der endte i Vendsyssel. Nordjylland er også rammen denne gang i første bind af historien om slægtsgården Krogården, hvor bedstefaren er en ondskabsfuld satan, faren er en kolerisk tyran, mens sønnen er en meget afholdt forvalter, der slutteligt må bryde med sin far for at få kokkepigen, han elsker. Det er en meget detaljemættet historie i et lidt tungt og gammeldags sprog - den er skrevet mens forfatteren var soldat i 1957 - i en opremsning af dagliglivet og en lang række drabelige episoder med bl.a. vold, drab og voldtægt.

Umiddelbart falder tankerne på Morten Korch og Lars Nielsen, men Frandsens sprog er meget mere direkte, og det kniber med happy endings.

En detaljeret beskrivelse af et meget dramatisk landboliv i en jævn sproglig kvalitet.