Bøger / faglitteratur

Slip legen løs - og skab energi på job og privat


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Alt for meget kontrol (Det nye arbejdsmarked ; Når legen forlader jobbet ; Legen som løsning ; Manglende motivation?) ; Leg giver energi - og værdi (Få legen tilbage i privatlivet ; Er vores børn skolet til succes? ; Evnen til at mentalisere) ; Glem ikke at træne legen (Vejen til mere leg ; Det handler om træning ; Legens fjender)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 11. nov. 2016

Arne Nielson, der er coach og tidligere elitesportsmand, og psykolog og coach Bjarne Lellek, er den dynamiske forfatter-duo i denne sympatisk selvudviklingsbog med fokus på at bringe legen tilbage både på arbejdspladser og i vore private liv. Til alle som læser om personlig udvikling.

"Legen er essentiel for alle mennesker. Den skaber overskud, den får os til at grine og slappe af, og så er den en fænomenal ingrediens i den store gryderet, der hedder mestring af sociale sammenhænge..." Sådan skriver forfatterduoen i deres bog med værktøjer til at bringe legen tilbage fx på en arbejdsplads. Bogen er i 3 dele. Første del hedder "Alt for meget kontrol" og har fx emner som "Det nye arbejdsmarked" og "Legen som løsning". Anden del er "Leg giver energi og værdi". Her er overskrifter som: "Få legen tilbage i privatlivet" og "Evnen til at mentalisere". Tredje del hedder "Glem ikke at træne legen" og emner er fx "Vejen til mere leg"og "Legens fjender". I alle afsnit svarer forfatterne sammen og enkeltvis, og alle afsnit har "tankebobler" med råd og tips, fx på brugen af brætspil. Bogens epilog har bl.a. denne opfordring: "Leg mens du kan". Forfatterduoen har fx også sammen skrevet Viljen til sejr 2.

Dejlig livs(leg)bekræftende bog med gode bud på at bringe legen tilbage.

En ledelsesbog om leg i organisationer er Den legende organisation (Når livet leger med os).


Danske kommuner

Årg. 48, nr. 15 (2017)

af

af

Aase Henriksen

Årg. 48, nr. 15 (2017)