Bøger / faglitteratur

Små vanddamme : dekorativt, svalende, levende


Beskrivelse


Om opbygning, beplantning og pasning af minidamme i skåle, tønder og keramik. Desuden om anlæg af små springvand og vandkunst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Knud Weile

2008

En lille og hurtig vejledning, der kort gennemgår mulighederne for at indrette sig med vandinstallationer på ganske lidt plads, fx på altaner, i gårdhaver, på terrasser eller i et hjørne af en lidt større have.

Forfatteren går direkte til sagen, så allerede på bagsiden af omslaget påbegyndes vejledningen i kunsten at indrette smådamme, springvand, kildevæld og vægfontæner. Egnede vand- og sumpplanter omtales, og teknikken bag vand i bevægelse forklares, så alle kan være med. Nogen steder kommer man lidt nemt om ved forklaringen af detaljerne i de viste konstruktioner, og her er det absolut en fordel at have praktiske erfaringer fra lignende projekter i hus og have. Der vises i bogen ca. 20 forskellige typer havedamme i beholdere og springende/løbende vandkunster i en udformning for enhver smag til både velfriserede og mere rustikke havetyper, og opbygningen og funktionen af det enkelte anlæg forklares ret grundigt trods den begrænsede plads.

I forvejen er der mange bøger om vand i haven, der behandler emnet helt til bunds. I denne korte introduktion fokuseres på vand i haven i det helt lille format med brug af ukompliceret teknik, der kan fås i ethvert byggecenter.

En lille og kompakt begynderbog for have-, terasse- og altan-ejere om små vandinstallationer. Det er en udmærket begynderbog for gør-det-selv-folk, der uden større anlægsarbejder og teknisk besvær vil indrette deres eget lille vandmiljø.