Bøger / faglitteratur / dagbøger

Smagen af kosmos : daglige refleksioner over integral spiritualitet


Beskrivelse


Dagbogsoptegnelser hvor forfatteren (f. 1949) beskriver dagligdags begivenheder og reflekterer over egne og andres teorier og teknikker, der involverer et holistisk livssyn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 29. apr. 2014

Forfatterens tidligere oversatte bøger udlånes ganske pænt på mit bibliotek, så målgruppen for denne er måske større end jeg umiddelbart ville tro. Bogen kan både læses som introduktion og supplement til forfatterskabet og giver indblik i denne spirituelt-filosofisk-videnskabeligt tænkende forfatters liv.

Ken Wilber er en amerikansk psykolog og filosof, som har grundlagt en tænketank for integration af spiritualitet, filosofi og videnskaber som kvantefysik "The Integral Institute". Bogen består af dagbogsoptegnelser over et år, og her hører vi om hverdagens møder, middage, meditationer mv. og kan læse hans overvejelser om forskellige problemstillinger, andre tænkere mv. Det er ikke specielt tungt at læse, men dagbogsformens blandede fremstilling er naturligvis noget ustruktureret, rent fagligt.

I 2013 blev 3 af Wilbers over 20 bøger oversat til dansk, og den foreliggende udgør et supplement. Andre spirituelle dagbøger er fx Merete Gundersen: Min spirituelle dagbog, 2004 og Asger Lorentsens Dagbog fra indvielsens vej, 2008, som ganske vist har en fiktiv dagbogsskribent. Mig bekendt er der ikke andre bøger på dansk om integral holisme.

Dagbog fra en amerikansk filosof og psykolog gennem et år. Optegnelserne drejer sig især om refleksioner over forskellige teorier, teknikker og andet, der har med holistisk livssyn, samfunds- og selvudvikling at gøre. I mindre grad bliver forfatteren selv portrætteret. Bogen kan både supplere og introducere hans forfatterskab.