Bøger / faglitteratur / biografier

Smerten bag smilet : mit liv, min kærlighed, min musik


Beskrivelse


Forsangeren i dansktop-bandet Kandis, Johnny Hansen (f. 1965), beretter om sin opvækst med musikken, om livet på landevejen med bandet og om 27 års samliv med hustruen Helle, der tog sit eget liv en decemberdag i 2008.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2009

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 23. okt. 2009

De mange fans af dansktopgruppen Kandis vil efterspørge denne bog, der også giver mange oplysninger om orkestret og dets musik til interesserede i dansktopmusik generelt.

Musikeren Johnny Hansen fortæller om sit liv sammen med hustruen Helle til journalist Jan B. Jensen, som har sammenskrevet hans historie i en letlæst bog, sat med en behagelig skrift med god luft mellem linjerne, så også flere svagtseende kan have glæde af den. Rammen om bogen er Johnny Hansen og hans to døtres chok over hustruen og moderens helt uventede selvmord for snart et år siden. De efterladte hensættes i et tomrum, hvor spørgsmålet "Hvorfor?" lyder igen og igen. Hvad kunne man have gjort for at udgå det? Johnny Hansen kan ikke finde et endegyldigt svar, og hvem vil heller kunne det. Bogens velvalgte titel henviser til modsætningen mellem Johnny Hansen og døtrenes personlige tragedie og så de glade og optimistiske sange, som Johnny Hansen synger hver eneste weekend. Ikke desto mindre mener Johnny Hansen, at det netop er hans musik, som har hjulpet ham i sorgen.

Orkestret Kandis er tidligere beskrevet i to bøger, hvoraf den seneste også er skrevet af Jan B. Jensen med titlen Lev nu livet (07/46).

Med Johnny Hansen som hovedperson vil bibliotekerne sikkert også kunne mærke kändiseffekten i efterspørgslen efter denne bog, for hans families hårde skæbne har givet stof til mange linjer i ugeblade, tv og frokostaviser.