Bøger / faglitteratur / vejledninger

Smykker i glas og art clay silver


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2009

af

af

Jette Andreasen

d. 9. sep. 2009

Art clay silver er pulveriseret sølv, der med et bindemiddel er formbart og kan tørres i en smykke- eller mikroovn. I en fin kombination med glas giver bogen inspiration og grundig vejledning til kreative voksne med et vist håndelag.

Med rigtig mange små nærbilleder med tilhørende korte forklarende tekster gennemgås alle processer. Først udskæring og fusing - sammensmeltning - af forskellige glastyper til små stærktfarvede smykkesten. Dernæst om sølvarbejdet med indfatning og dekoration. Der vises mange eksempler på især vedhæng, men også ringe og brocher. Disse bliver dog lidt væk mellem de mange teknikbilleder. På grund af det bløde sølv kan smykkerne få et lidt hjemmegjort udtryk, men bogen gør med sin instruktive tilgang meget for at resultatet kan blive flot.

Forfatteren har lavet en række bøger om smykkefremstilling efter helt samme layoutsystem og opbygning. Fx Smykker af strandsten, 2004 og Art Clay Silver, 2007, der er den eneste anden om denne nye type sølv.

En fin hobbybog, der med sine mange teknikbilleder giver grundig vejledning i en ny type smykkefremstilling, som kræver lidt håndelag.


Sløjd

2009, nr. 5

af

af

KB

2009, nr. 5


Håndarbejde i skolen

Årg. 45, nr. 1 (2010)

af

af

Felicia Bech

Årg. 45, nr. 1 (2010)