Bøger / skønlitteratur / roman

Sommerfuglen og stormen : spændingsroman


Beskrivelse


En lille afghansk dreng flygter fra hvad der senere viser sig at være sexmisbrug, men køres ned under flugten. Tilfældigvis er den afghanskfødte journalist Farah Hafez på skadestuen, da han bringes ind, og hun beslutter at undersøge baggrunden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2018

af

af

Per Månson

d. 11. jan. 2018

En lille afghansk dreng flygter fra hvad der senere viser sig at være sexmisbrug, men bliver kørt ned under flugten. Tilfældigvis er den afghanskfødte journalist Farah Hafez på skadestuen, da han bringes ind, og hun beslutter at undersøge baggrunden. For alle, der holder af en intelligent krimi.

Den hollandske forfatter, der tidligere har været bl.a. instruktør og manuskriptforfatter, romandebuterer med denne første del af en trilogi. Som barn er Farah Hafez kommet fra Afghanistan til Holland, hvor hun arbejder som dybdeborende journalist - og dyrker ekstrem kampsport i fritiden. Hun gennemskuer hurtigt, at den hårdt sårede dreng, der er traditionelt klædt ud som pige, er en del af et gammelt afghansk ritual, der udnytter mindreårige drenge seksuelt. Hun indgår en slags on-and-off samarbejde med den halvt italienske politimand Joshua Calvino for at kaste lys over sagen, der har forbindelser til rigtig grimme bagmænd.

Det er en meget velskrevet, interessant og sindssygt spændende historie med mange tråde ud i verden. Forfatterens filmiske baggrund gør, at nogle actionscener måske lige får en ekstra tand, men det tager man gerne med for den samlede store oplevelse.

Blandt mange andre vil Stieg Larssons læsere få en god oplevelse her.


Berlingske tidende

d. 27. jan. 2018

af

af

Merete Reinholdt

d. 27. jan. 2018