Bøger / skønlitteratur / roman

Den fremmede gæst


Beskrivelse


En forkommen mand med hukommelsestab dukker op ved havet tæt på Alices' hus i Midtengland. En nygift mand forsvinder fra sin ukrainske kone i London. Noget 25 år tilbage i tiden forbinder de to begivenheder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2018

af

af

Helle Winther Olsen

d. 7. maj 2018

En forkommen og forvirret mand med hukommelsestab dukker op på en strand. En nygift mand forsvinder fra sin ukrainske kone i London. Hvad kan på nogen måde forbinde to så forskellige historier? En underholdende og spændende pageturner. Henvender sig især til kvindelige læsere.

Romanen er komponeret over tre fortællespor: to nutidige fra East Yorkshire og London og en række flashbacks, der går ca. 25 år tilbage til en sommerferie. Den kunstneriske alenemor Alice bor i et hus ved havet. Hun lader den forkomne jævnaldrende Frank bo i sit havehus, for det viser sig at manden lider af hukommelsestab og ikke aner, hvordan og hvorfor han har opsøgt denne fjerntliggende plet. Samtidig sidder den unge nygifte Lily i London og venter på sin ægtemand, som ikke er kommet hjem til sædvanlig tid. Omkring disse tre hovedpersoner flettes psykologisk spænding, der har sin rod 25 år tidligere - og tilsættes en kærlighedshistorie.

Man kan ikke undgå at blive grebet af fortællingen helt fra start, hvor den lægger ud med Alice og Frank i centrum. De er henholdsvis en bohemeagtig og en gådefuld karakter, som sammen med den ukrainske Lily og hendes forsvundne ægtemand er gode drivere for en fortælling med gedigen psykologisk spænding. Rigtig god og velskrevet pageturner.

På omslaget anbefales den til læsere af Liane Moriarty og Claire Mackintosh. Det er et godt bud, for de to forfattere kan også skabe psykologiske thrillere Huset vi voksede op i.


litteratursiden.dk

d. 8. juni 2018

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 8. juni 2018

Med et veludviklet plot-gen forfører Lisa Jewell sine læsere. En faretruende stemning ligger som et sløret skydække hen over handlingen, og man har lyst til at råbe advarende til bogens personer. Kan...