Film / fiktion / drama

Song for Marion


Beskrivelse


Den aldrende og gnavne Arthur elsker sin livsglade kone, Marion, højt. Hun er uhelbredeligt syg, men finder glæde i at synge i kor. Da Marion dør, opsøger Arthur koret og får selv en fremtrædende rolle i det og mere glæde i livet.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2013

af

af

Astrid Tang

d. 23. sep. 2013

Sørgmuntre engelske film, der får både grin og gråd frem, har et bredt publikum.

Den aldrende og gnavne Arthur elsker sin livsglade og positive kone, Marion, højt. Hun er uhelbredeligt syg, men finder glæde i at synge i kor, en glæde som Arthur bestemt ikke deler. Han har et anstrengt forhold til andre mennesker, ikke mindst korlederen, Elizabeth, og sønnen, James. Da Marion dør, støder Arthur alle fra sig, men et løfte til Marion og Elizabeths vedholdenhed, får ham langsomt ud af den selvvalgte ensomhed og han går med til at deltage i koret. Gennem sangen får han glæden igen og lysten til at være sammen med andre og modet til at deltage i en konkurrence for kor. Historien fortælles både med humor og nænsomhed og har et sympatisk budskab om, at alder ikke er en hindring for at søge nye veje i livet.

Filmene The best exotic Marigold Hotel, Kvartetten og Hope Springs er alle eksempler på film, hvor personer i en sen alder lægger livet om.

Historien er både lidt forudsigelig og sentimental, men det gør ikke spor, for den er velspillet og man kan ikke lade være med at holde af de to hovedpersoner. Så, selvom der måske skal bruges en serviet til øjnene, er det også med et smil, at filmen ses.


Berlingske tidende

d. 8. maj 2013

af

af

Jacob Wendt Jensen

d. 8. maj 2013


Jyllands-posten

d. 8. maj 2013

af

af

Johs. H. Christensen

d. 8. maj 2013


Politiken

d. 9. maj 2013

af

af

Sophie engberg Sonne

d. 9. maj 2013


Kristeligt dagblad

d. 14. maj 2013

af

af

Palle Schantz Lauridsen

d. 14. maj 2013


Information

d. 8. maj 2013

af

af

Eva Novrup Redvall

d. 8. maj 2013


Weekendavisen

d. 8. maj 2013

af

af

Bo Green Jensen

d. 8. maj 2013