Bøger / faglitteratur / erindringer

Sophus, den stille død : en beretning om spædbarnsdød


Beskrivelse


Beretning om Benny Schacksens (f. 1967) søn, Sophus, som blev 2 måneder gammel, om tiden før, selve dagen for og tiden efter det skelsættende dødsfald samt moderens førstehåndsberetning om selve dagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 30. nov. 2012

Bogen kan læses af alle med spædbarnsdød inde på livet enten privat, professionelt eller som kollega til forældre, der har mistet.

Sophus var kun et par måneder gammel, da han en dag fik det dårligt og græd meget. Hen under aften blev han meget træt og bleg. Hans mor ringede til sygehuset, hvor han nogle uger forinden var blevet opereret i maven, og man bad hende komme ind med drengen. Pludselig gik det hurtigt og udviklede sig alvorligt, og Sophus døde mellem hænderne på lægerne. Bogen er dels moderens førstehåndsberetning om selve dagen, og for størstedelens vedkommende farens beretning om tiden før, selve dagen for og tiden efter det skelsættende dødsfald. Familiens reaktion især Sophus' søskende samt overvejelser omkring, hvordan man meddeler dødsfaldet til søskende, deres deltagelse i bisættelse og deres reaktioner. Så er der arbejdspladsen og øvrige relationer. Benny Schacksen har en række gode råd til arbejdspladsen om, hvordan man forholder sig til medarbejdere i denne kritiske fase. Familien er hårdt mærket af deres tab, men fik alligevel 11 måneder efter Sophus' død en ny lillebror vel vidende, at han ikke kan blive en erstatning for Sophus.

Gennem årene får vi jævnligt disse hjerteskærende beretninger om at miste et spædbarn. 34 dage med Dennis, 2011 er skrevet i et tilbageblik på 24 år.

En stærk og vedkommende bog om en families sorgbearbejdning efter at have mistet deres lille dreng på bare 2 måneder.