Bøger / faglitteratur / essays

Sorgen over at være født : fænomenologisk fiktion : filosofi


Beskrivelse


Filosofiske essays om angst, melankoli og den sorg, der opstår når man fødes, sat ind i en fænomenologisk og sprogafkodende kontekst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 5. nov. 2019

Filosofisk essay om angst, melankoli og den sorg, der opstår når man fødes; alt sammen sat ind i en fænomenologisk og sprogafkodende tekst, der vil pirre de filosofisk interesserede læsere og sætte skub i de mere avancerede studiegrupper.

Åge Ben Kubus Kahramån er et pseudonym for en dansksproget filosof, der her analyserer sorgen som fænomen. I et essay, hvis modus operandi, forfatteren kalder fænomenologisk fiktion, undersøges sprogets og tænkningens begrænsninger, med udgangspunkt i det uomgængelige faktum: at man fødes, om man vil det eller ej. Man kan ikke ikke-fødes og træder således ufrivilligt ind i en verden med sit eget subjekt som livsvilkår.

Man skal være mere end almindeligt filosofisk skolet, for at følge tankerne i dette essay, dog er det samtidigt en legende reflekterende og erfarende litterær tekst om sorgens apori, om tungsindet og angsten for afgrunden mellem det gode og det onde. Så man kan sagtens følge med, uden at følge med, om så blot for de litterære kvaliteter, som er store.

Læs videre om nihilistisk og fænomenologisk eksistentialisme hos bl. a Albert Camus og Martin Heidegger i Mennesket og det andetKosmisk pessimismeDet sørgende dyrChwila, om pessimismen som filosofisk livssyn i Kosmisk pessimisme, om det at leve med sorg i Svend Brinkmanns Det sørgende dyr og om den eksistentielle dødsangst sat på digte i fx Wislawa Szymborskas ChwilaLæs videre om nihilistisk og fænomenologisk eksistentialisme hos bl. a Albert Camus og Martin Heidegger i Mennesket og det andet, om pessimismen som filosofisk livssyn i , om det at leve med sorg i Svend Brinkmanns Det sørgende dyr og om den eksistentielle dødsangst sat på digte i fx Wislawa Szymborskas ChwilaLæs videre om nihilistisk og fænomenologisk eksistentialisme hos bl. a Albert Camus og Martin Heidegger i Mennesket og det andet, om pessimismen som filosofisk livssyn i Kosmisk pessimisme, om det at leve med sorg i Svend Brinkmanns og om den eksistentielle dødsangst sat på digte i fx Wislawa Szymborskas ChwilaLæs videre om nihilistisk og fænomenologisk eksistentialisme hos bl. a Albert Camus og Martin Heidegger i Mennesket og det andet, om pessimismen som filosofisk livssyn i Kosmisk pessimisme, om det at leve med sorg i Svend Brinkmanns Det sørgende dyr og om den eksistentielle dødsangst sat på digte i fx Wislawa Szymborskas .