Bøger / skønlitteratur / roman

Sortemesse


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. En religionsforsker bliver af politiet bedt om at hjælpe med at identificere nogle symboler, der er tegnet på to mordofre. Til forskerens overraskelse genkender hun symbolerne fra sin egen fortid i en satankult.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2014

af

af

Michael Olsen

d. 16. dec. 2014

En religionsforsker bliver af politiet bedt om at hjælpe med at identificere nogle symboler, der er tegnet på to mordofre. Til forskerens overraskelse genkender hun symbolerne fra sin egen fortid i en satankult.

Anita Sloth deltog sammen med nogle venner i 1990'erne i en satankult, der var centreret omkring den karismatiske leder Damian. Efter et særligt ritual, hvor Anita fungerede som alter og havde sex med samtlige mandlige gruppemedlemmer, faldt gruppen fra hinanden. Flere år senere kontaktes hun af politiet, der vil have hendes hjælp til at identificere et symbol tegnet på to mordofre. Anita kender symbolet, ikke i kraft af hendes arbejde som religionsforsker, men fordi det blev opfundet af satankultens leder, Damian. Hun vælger dog ikke at fortælle dette til politiet, men begynder i stedet sin egen efterforskning.

Linda Nørgaard Framke debuterer med "Sortemesse", der er udmærket skrevet og har et fint plot. Man kan som læser mærke hendes kendskab til både Århus og black metal-miljøet. Spændingen og plottet holder til næsten sidste side, og personerne er fint beskrevet. Dog kniber det lidt med dialogen hist og her.

Annika Von Holdts bøger passer til samme målgruppe. Vil man have noget mere barskt, hvor det satanistiske er mere i fokus kan man prøve Dødspagten.